Steg 5 – Aktivera ditt förråd med Isabelle McAllister!

Steg 5 – Strukturera förrådet när du flyttar in allt igen.

– Puh! Nästan klar. Det är skönt om man inte har för många saker kvar i förrådet. Jag brukar tänka att jag max får spara en låda eller två med minnen och annat per familjemedlem. Jag har också sparat favoritböcker, kläder och leksaker från när barnen var riktigt små, tills att de kanske själva får barn. Men även där har jag rensat så det bara är ett par lådor. Jag har också vänner som skriver datum på sina spara-lådor och om de inte är öppnade eller använda på ett år så skänker man bort innehållet. Krasst och imponerande men samtidigt, varför inte?

Så här brukar Isabelle strukturera sitt förråd:

– Längst in och längst bort lägger jag det som ska sparas länge och inte användas så ofta. Låter logiskt men ibland fyller man bara på utan att tänka efter. Sen skalar jag det fram till det jag vet används ofta och försöker stuva efter kategori. Till exempel familjemedlemmars saker, byggprylar eller sportartiklar på samma ställe. – Märk lådan. Jag skriver ganska utförligt vad varje låda/kasse innehåller. Kategori, familjemedlem och innehåll. Brukar skriva på målartejp med tuschpenna och på flera sidor så att man kan se märkningen även om man har stuvat lite olika så att man alltid kan se märkningen. Jag skriver på tejpen eftersom det är lättare att riva bort den och göra om nästa gång jag rensar.– Kläder och tyger förvarar jag i plastpåsar så att det inte kan komma in kryp och mumsa eller att fukten förstör.

– Man kan lätt känna att nu när det finns plats igen så kan man köpa nytt. Försök att vänta lite med det. Behöver du något så tänk andra hand i första hand!

Bra jobbat, nu är du äntligen klar med ditt förråd. Heja dig!

Har du mer kläder och prylar i fint skick som du inte längre använder eller har plats för är du alltid välkommen in till oss på Myrorna! Hela vårt sortiment består av det ni lämnar in och hela överskottet från vår försäljning går till Frälsningsarméns sociala arbete i Sverige.

Följ @myrorna på Instagram för daglig inspiration och fler spännande samarbeten!

Om du missade något i förra steget kan du klicka här.

Tagga @myrorna