Vill du skänka leksaker till oss?

Har barnen vuxit en storlek över sommaren eller är det dags att rensa gosedjurslådan? Vi tar tacksamt emot allt som barnfamiljer har glädje av leksaker, spel, gosedjur, barnkläder, skor och stövlar. Lämna in det som inte längre används till oss så gör du skillnad för både människa och miljö.

Vad du ska tänka på när du vill skänka till oss

Myrorna är Sveriges äldsta butikskedja när det kommer till att samla in kläder och inredning som kan återanvändas. Med butiker över hela landet verkar vi dagligen för en mer hållbar och medmänsklig värld. Hela vår affärsidé bygger på att du lämnar in hela och rena saker till oss som du inte längre använder och som vi sedan säljer. Innan de når någon av våra butiker eller vår webbshop sorteras de efter skick och säsong.

Leksaker vi inte tar emot

Vissa saker kan inte säljas i våra butiker eller i vår webbshop. Här är en lista över det vi tackar nej till, och som kan vara bättre att ta med sig till exempelvis en kommunal återvinningsstation:

  • Trasiga, inkompletta eller ofräscha leksaker och gosedjur som klibbar eller känns feta.
  • Mjuka och böjliga plastleksaker eller elektriska leksaker tillverkade innan 2007.
  • Leksaker innehållandes vätskor såsom lera eller slime.
  • Leksaker som saknar årtalsmärkning eller inte är CE-märkta.
  • Leksaker som luktar starkt av plast och/eller som innehåller ftalater.
  • Mjukdjur stoppade med skumgummi och märkta som flamskyddade.
  • Äldre träleksaker med flagnande färg.
  • Gratisleksaker från till exempel McDonalds och Max.

Allt du lämnar till oss gör skillnad

Varje gång du skänker något till oss på Myrorna är du med och bidrar till att hjälpa någon som har det extra tufft just nu. Eftersom hela vårt överskott går till Frälsningsarméns sociala arbete i Sverige, räknas verkligen varenda pryl och plagg du lämnar in. Frälsningsarmén bedriver en rad olika sociala verksamheter och projekt som gör stor nytta i samhället. Det kan till exempel handla om att stötta barnfamiljer som lider av ekonomiska svårigheter, arrangera barn- och familjekollon eller ordna skyddade boenden för kvinnor utsatta för våld i hemmet.

Här kan du läsa mer om att lämna in till Myrorna.

Stort tack för att du lämnar in till oss! Du gör skillnad för både människa och miljö.

 

 

 

Tagga @myrorna