Myrorna och Prettypegs i samarbete för att få svenskarna att återanvända mer

Myrorna och Prettygpegs bjöd in fyra kreativa designers till ”Designers hands on second hand” med uppdraget att på tre timmar göra om en sliten möbel till ett designobjekt. Möblerna såldes på nätauktion och pengarna gick till Myrorna. Fyra designers fick varsin utvald möbel att göra om. Byggvaruhuset Fredells sponsrade med verktyg och material och inom ramen av tre timmar fick de sedan arbeta med sin möbel, och resultatet kommer säljas genom auktion.

Projektet ”Designers hands on second hand” ska inspirera fler till att återanvända möbler istället för att köpa nytt. Samtidigt visar det på hur enkelt det kan vara att få ett personligt och unikt designat hem.

– Ett av våra uppdrag är att få fler svenskar att återanvända mer, och vår förhoppning är att ”Designer hands on second hand” kan inspirera! Berättar Nina Adler, kommunikatör på Myrorna. Det är avgörande för vår livsstil att vi svenskar börjar se på våra möbler som möjligheter istället för förbrukningsvaror.

Prettypegs affärsidé handlar om att ge möjligheten att ge möbler ett personligt och unikt uttryck med nya designade möbelben. Att uppgradera second hand-möbler med specialdesignade ben är ett naturligt led i deras verksamhet.

– Att tillsammans med några kreativa designers i ”designers hands on second hand” skapa potential i secondhand-möbler har varit ett fantastiskt sätt att lyfta det positiva med återanvändning! Vi ser fram emot auktionen och tycker det känns jättebra att kunna göra detta med Myrorna och få vara med att bidra till den sociala verksamheten, säger Jana Cagin, grundare till Prettypegs.

De designers som medverkade är – Madeleine som bloggar för Residence Magazine med bloggen Asplund Klingstedt Interior, Pernilla Jansson som bloggar för Plaza Interiör, Anna Sylvan från Mrs Mighetto samt Ida Hansson från Nordic Remake.