Myrorna inredde hållbart på Bokmässan

I helgen ägde ett av Nordens största kulturevenemang rum, nämligen Bokmässan i Göteborg. Myrorna fick äran att inreda två av de största scenerna helt och hållet second hand så klart.

Cirkulär konsumtion har nog aldrig varit mer på tapeten och det återspeglades även på den årliga Bokmässan i Göteborg i helgen, ett evenemang som samlade över 85 000 besökare. I år inreddes två av de största scenerna, Crimetime och Mat- och Hantverksscenen med möbler och inredning från Myrorna.

– Bokmässan är alltid ett evenemang präglat av sin samtid, och just nu är hållbarhet ett oerhört viktigt område för alla oss som lever och verkar på vår planet. Därför kändes det både meningsfullt och inspirerande att låta en aktör som Myrorna inreda två av våra scener i år – att verkligen låta second hand ta fysisk plats, säger Maria Rogstad Norberg, kommunikationschef på Bokmässan i Göteborg.

Mörkt och murrigt mötte kreativa naturmaterial

Crimetime var en av mässans mest välbesökta scener under helgen, och gästades av deckarförfattare som Camilla Läckberg, Henrik Fexeus och Denise Ruberg. På Mat- och Hantverksscenen rådde en mer hemtrevlig stämning med gäster som Camilla Hamid och Elsa Billgren.

– På Crimetime ville skapa en lite murrig och mysig stämning med skinnfåtöljer, mörkare färgval och sammet, medan Mat- och Hantverksscenen fick mer naturnära färger och hantverksgjorda detaljer, säger Johanna Krauss som jobbar som avdelningschef på Myrornas produktionsavdelning i Göteborg.

All inredning kunde köpas på plats

Alla möbler och prylar som smyckade dessa scener är sådant som människor lämnat in till oss på Myrorna. Normalt säljs det sedan i vår webbshop eller i våra fysiska butiker runt om i landet men på Bokmässan såldes scenernas inredning direkt på plats och kunde hämtas efter mässans slut.

Schysst för dig – schysst för dina medmänniskor

Hela Myrornas ekonomiska överskott går till Frälsningsarméns sociala arbete i Sverige, som hjälper människor i vårt land som lever i utsatthet. Så när du handlar något hos Myrorna gör du alltid en schysst insats, både för din själv, miljön och dina medmänniskor.

Tagga @myrorna