Månadens butik – ombloggade Ropsten älskas av alla

Butiken ute i Ropsten är med sina tre våningar och 2000 kvadratmeter en generöst tilltagen butik och sväljer tusentals second hand-artiklar och vintage-fynd bland sina hyllor och ställ. Det stora urvalet kan vara anledningen till att just den här butiken också är en av Stockholmarnas absolut största favorit.

För det är nämligen så att Myrorna på Kolargatan 2 i Ropsten är vår mest ombloggade och mest redaktionellt uppmärksammade butik. Som tips i DN på Stan, vintageguider och både mode- och inredningstidningar har den stått sig i åratal. Det är från den här butiken stockholmsbloggarna rapporterar om sina fynd mest och myterna kring varför just den här butiken är så bra florerar friskt!

Dagens Nyheters bilaga ”på stan” påstod i åratal att man hittade absolut bäst mode i den här butiken på grund av närheten till Lidingö. Det skulle innebära att den butiken helt enkelt får lite dyrare och finare kläder skänkta på grund av sitt inflöde. Att det skänks mycket fint till butiken kan stämma, men det som skänks i butiken säljs inte i butiken. Allt skickas till Myrornas centrala sortering, sorteras, värderas och prismärks. Så plaggen du finner på Kolargatan 2 kan lika väl komma från Bredäng som Lidingö. Det är snarare det stora utbudet i butiken som gör att det är extra effektivt att fynda här!

Vintage-fynd

För fynd görs det! Gustav Broström fyndade en dior-slips för en tia för tio år sedan och på butikens återinvigning efter den stora renoveringen under 2017 fyndades bland annat ett par Edward Green-skor av en kund för under hundralappen. Här blandas vintagekavajer med senaste trenderna, brudklänningar med designsamarbeten. Butiken passar den som vill fynda vintage likaväl som den bevandrade second hand-experten som letar vanliga baströjor.

Stylisternas paradis

Det är kanske inte heller en slump att det är till Ropsten inredningsstylisterna vallfärdar för att hitta de där unika fynden. Med enorma ytor för glas, porslin, möbler, mattor, tavlor och allt annat mellan himmel och jord så är det utan tvekan den bredaste fyndchansen i just Ropsten av alla våra butiker i Stockholm.

Helt enkelt – Månadens butik passar utmärkt både för den ovane som vill börja handla second hand och den erfarne med vintageögat!

Den 27-30 september 2018 firar butiken 50 år med tidernas älskligaste tillbakablick till året då butiken i Ropsten öppnade – 1968. Naturligtvis fylld med härligt vintage från 60-talet för den rätta femtioårskänslan.

Öppettider

Butiken har öppet alla dagar i veckan.
Mån-fre 10-18
Lördagar 10-17
Söndagar 12-16

Närmaste tunnelbana är Ropsten.
Gå upp mot Hjorthagen och ta höger efter spärrarna.

Besök butiken idag!

Fotograf: Jonas Nimmersjö

Fotograf: Jonas Nimmersjö

Fotograf: Jonas Nimmersjö

Fotograf: Jonas Nimmersjö

Myrorna nyöppnar i Ropsten 2018. Fotograf: Jonas Nimmersjö

Fotograf: Jonas Nimmersjö