Inred med saker som har något att berätta. Här finns allt som talar för framtiden.

Trendsäkert, personligt och hållbart är en vinnande kombination. Vi inredde artisten Parhams studio i Sockerbruket med återanvända möbler och prylar, och fick ett samtal om vad saker betyder och om de har något att berätta.

För den som letar inredning med ett eget uttryck är second hand en guldgruva.  Inredningstrenden är väldigt personlig just nu och genom att handla second hand kan man få just det. Dessutom är det enkelt att veta att man handlar hållbart när man handlar second hand. Det finns en stor klimatnytta i att handla återanvända möbler och prylar, precis som med kläder. En nyproducerad soffa orsakar i genomsnitt 300 kilo i koldioxidutsläpp – det motsvarar ungefär 200 mil med en personbil.

I höst samarbetar Myrorna med den hyllade artisten Parham – och med hjälp av stylisten Christine Lydeen har vi inrett artistens studio i Sockerbruket i Göteborg till en kreativ oas. Alla möbler, prylar och detaljer i studion kommer från Myrornas butiker, sånär som på några av Parhams egna grejer. En ärvd fåtölj, affischen från den allra första releasefesten och jongleringsbollarna som ger artisten fokus.

Parham har handlat på Myrorna i många år, och skänkt en hel del.
– Jag är en historieberättare, och jag ser det som att alla prylar är laddade med anekdoter, minnen, känslor. Saker som man har ärvt, fått i present eller en grej man köpt på en speciell resa. En second hand-pryl bär ju faktiskt på allt det där. Det är coolt att Myrorna vill berätta historier tillsammans med mig, säger Parham.

Att Parham ibland nämns som en av Sveriges främsta berättare märks när vi pratar med honom i hans studio. Tankar, filosofier och livserfarenheter rinner ur honom som vatten och vi önskar vi kunde dela med oss av allt. I en rad filmer som vi kommer presentera både här och i våra sociala kanaler ger vi dig möjligheten att ta del av lite av Parhams tankar kring inredning som håller för framtiden.

I filmen hörs Parhams låt ”Håller mig vaken”.

 

Relaterat

Joys ReHaul-kollektion säljs i nya Göteborgs-butiken

Joys ReHaul-kollektion säljs i nya Göteborgs-butiken

Joy gjorde en #Rehaul med Myrorna och skänkte mängder med kläder. Under en längre kampanjperiod har vi erbjudit våra kunder att tävla om…

Läs mer