Handla jeans second hand – så gör du!

Handla second hand

Att handla second hand är en konst när man är nybörjare. Men eftersom det är roligt, sjukt bra för klimatet och en höjdare för plånboken så är det värt att lägga ner tid på att lära sig. Men jeans kan vara ett bra plagg att börja med, inte minst för att det ofta finns stora volymer av det. När du väl blivit en fena på att att handla second hand blir det lättare i överlag att köpa kläder. Du skapar nämligen ett öga för vilken storlek du har, hur kläder sitter på dig och hur material beter sig. Men det är inget du kan läsa dig till – ut i verkligheten och pröva!

Här listar vi några bra grejer att veta just när man ska handla jeans second hand:

  1. Jeans hänger i storleksordning i våra second hand-butiker. Men gå gärna utanför din storlek och titta på plaggen, skrivna storlekar kan variera.
  2. Var beredd på att prova. Prova jeans är enda vägen till att lära sig. Prova allt, mycket blir snyggare när du har det på dig.
  3. Ta med en kompis – då kan kompisen hämta jeans medan du provar…
  4. Jeans blir ofta slitna i nederkant först. Kika där. Och fundera på vilken stil du vill ha. Kanske är det inte rätt avslut på byxorna, men du kanske vill klippa av dem för att få till den fransiga ”High water”-längden? Enkla justeringar på billiga jeans kan klart vara värt det!
  5. Var inte så fixerad vid märken. Har jeansen hållt sig ända till en second hand-affär är de ofta av ganska bra kvalitet. Men vi har olika prisklasser på jeansen – 80 kr för billigare märken och 220 för de dyrare.

Extra-tips:
Ser du någon säljare i butiken som har en stil du gillar? Fråga! Hen kanske har lite koll på vilka jeansmodeller som hänger ute.

Behöver du mer stöd? Går vår uppskattade microkurs – Lär dig handla second hand på 6 dagar!

Här hittar du våra butiker

Relaterat

Spara vatten. Köp använda jeans.

Spara vatten. Köp använda jeans.

Visste du att en nyproduktion av ett par jeans kräver 11 000 liter vatten? Med den mängden vatten kan du fylla 70 badkar,…

Läs mer


Styla dina jeans med ett skärp

Styla dina jeans med ett skärp

Ett skärp, bälte eller livrem – kärt barn har många namn! På Myrorna hittar du mängder av olika skärp som passar alla storlekar…

Läs mer


90-talet är tillbaka! Såhär fixar du jeansen!

90-talet är tillbaka! Såhär fixar du jeansen!

Är du också så trött på tajta jeans och längtar efter jeans med revor, fransiga kanter och hål som andas glamrock? Och dessutom…

Läs mer