Vi ber er #hamstra medmänsklighet

Corona slår hårt mot ekonomin men ger planeten andrum. Nu ber vi er också att tänka på vad ni kan göra för de mest utsatta i samhället.

Corona är tufft för hela världen just nu. Ändå, fantastiska är rapporterna runt om i världen från en planet som för första gången på mycket länge verkar få ta ett djupt andetag. Allt från klar himmel i Kina till svanar i kanalerna i Venedig. Kanske kan det här bli en början på en ny start. Att konsumtionen nästan helt avstannat är talande. Plötsligt klarar vi oss utan alla dessa grejer. Förhoppningsvis är detta starten för en ny tid. En tid där vi konsumerar mer lagom!

Men anledningen är inte så rolig och så snabba förändringar i ekonomin får negativa konsekvenser. Alla vi ideella second hand-kedjor och butiker drabbas också av en kraftig nedgång i konsumtion, såklart. Precis som för all annan handel innebär det kraftiga nedskärningar och svåra ekonomiska konsekvenser.

Men för alla oss ideella butikskedjor och verksamheter innebär det något mer. När vi inte gör en vinst, utan snarare går minus drabbar det direkt olika sociala projekt över hela landet som är till för dem som är mest utsatta i samhället! Det här får konsekvenser här och nu runtom i landet, men konsekvenserna kommer leva kvar minst under hela år 2021.

Från och med 20 mars ändrar vi öppettider i alla våra butiker. Våra butiker kommer öppna klockan 12 till en början. Fler förändringar kan komma. Vi hoppas trots allt att vi kan fortsätta ha butikerna öppna genom att dra ner på öppettider. Men vi behöver din hjälp! Är du frisk och under 70 får du gärna stödköpa ett gäng krukor eller klänningar till våren och kanske ett skrivbord för hemmajobbandet just nu. Kom till din närmaste ideella second hand och hjälp oss hjälpa andra genom att #hamstra medmänsklighet! ❤️

 

Tagga @myrorna