Fem tips för en klimatsmart vardag

Vi delar med oss av våra bästa tips för dig som vill bota din klimatångest. Det behöver inte vara tråkigt att vara klimatsmart<3

 1. Använd.

  Ju mer du använder en sak, ju mer sparar den på både utsläpp och naturresurser. Om du använder en tröja 3 gånger så mycket mer så ökar du miljönyttan med 70%. Använd det du har eller se till att någon annan gör det. Sälj, skänk eller byt med en vän.

 2. Second hand i första hand.

  Konsumtionen har en stor del av belastningen på vår miljö och en bidragande orsak till klimatförändringarna. Att sluta köpa saker till garderoben kan vara ett väl stort steg – men då har du alltid second hand. Roligt, fyndigt och lite mer värt. Har du aldrig shoppat second hand kan du kicka igång med vår microkurs – Lär dig handla second hand på 6 dagar.

 3. Aktivera din garderob.

  Låt inget hänga oanvänt i garderoben och samla damm. Genom att ha en aktiv garderob får du en bättre stil, lättare till sinnet och shoppar bättre. Dessutom blir du klimatsmart av bara farten. Gå vår microkurs aktivera din garderob på 7 dagar” för att bli en expertgarderobist!

 4. Släng inte.

  Varje sekund slängs i genomsnitt 5 plagg i soporna. I Sverige. Mesta av det hade kunnat återanvändas och det som inte hade kunnat återanvändas hade kunnat återvinnas. Skänk det som inte går att använda igen, och lämna trasiga kläder till återvinning. Till exempel kan du lämna kläder som kan användas igen i vår butik eller hos Lindex eller Kappahl som samlar in i samarbete med oss. De flesta stora klädkedjor har dessutom insamling av textilier för återvinning.

 5. Swapping-fest

  Gör det till en kul grej och bjud in kända och bekanta till en swappingfest. Sätt upp regler på plaggen – hög kvalitet! Bjud på goa snittar, glammig omgivning, skön musik och en lättare organisation kring klädbytena. Medan man dealar klädbyten lär man känna varandra och har roligt. Prova!