En outfit = en matkasse

Överskottet från Myrornas försäljning går till Frälsningsarméns sociala arbete. Det vill vi berätta om, och därför har vi nu startat kampanjen ”Det är lätt att handla rätt”. I kampanjen lyfter vi kostnaden för olika sociala insatser och jämför dem med kostnad för produkter i våra butiker.

Det är överskottet som går till socialt arbete.

Myrorna finansierar delar av Frälsningsarméns sociala arbete och det omfattar så klart mycket mer och större insatser än att hjälpa till med mat. Det vi vill säga är att om du köper en kavaj på Myrorna så kommer överskottet, alltså det som blir över när den betalat sin del av sortering, exponering, lokaler och administrativa utgifter mm,  gå till socialt arbete.

När du handlar en produkt, kanske en tröja, så kommer en del av den tröjan, oavsett vad den kostar, att gå till någon av Frälsningsarméns sociala insatser. Det kan vara allt från akut ekonomisk hjälp för en barnfamilj som har det tufft en månad, till att ge ett barn en tryggare uppväxt. Vårt överskott finansierar även verksamheter som skyddat boende för kvinnor, arbetet för att stoppa människohandel i Sverige och övriga världen, sommarkollo för barn eller hela familjer, stöd för att bryta utanförskap och ensamhet för äldre, ge hemlösa en trygg plats att sova på och mycket mer.
Frälsningsarméns sociala instanser har också möjlighet att få produkter på gratis rekvisition i våra butiker när det behövs extra kläder, skor eller kanske inredning till ett nytt hem för någon som fått lämna allt.

Att skapa ett överskott genom försäljning av återanvända produkter är vårt uppdrag, och det är därför viktigt för oss att både hålla nere kostnader och att öka försäljningen. Vi vill att överskottet ska vara jämnt och stabilt så att Frälsningsarmén kan planera sin sociala verksamhet långsiktigt.

Du kan lägga till extra bidrag när du handlar

När du handlar i våra butiker och känner att det inte räcker att överskottet från ditt köp går till någon del av Frälsningsarméns sociala arbete utan vill bidra till något mer specifikt så kan du välja att lägga till 2 kronor eller mer på ditt köp för ett särskilt ändamål som kan skifta efter säsong. Då går pengarna direkt till det sociala arbetet som anges, utan att passera våra kostnader för drift och produkthantering.