Utvalt av – tre kollektioner med särskilt utvalt av Emma Sundh, Johanna Nilsson och Maria Soxbo

På fredag kl 10 släpps försäljning av tre minikollektioner särskilt utvalda av hållbarhetsinfluencerna Johanna Nilsson, Maria Soxbo och Emma Sundh på The Lobby på Regeringsgatan 61 i Stockholm.

I ett samarbete med de tre hållbarhetsprofilerna hoppas vi kunna inspirera fler att hitta second hand. Tanken med kollektionerna är att lyfta tre olika stilar för att visa att din stil finns second hand – så vi öppnade upp våra sorteringsanläggning exklusivt för dessa tre som under två timmar fick plocka ihop varsin minikollektion av vad som fanns inne för dagen.

Kollektionerna består av runt 15 prylar och plagg vardera som Klimatklubbens tre grundare personligen valt ut på Myrornas stora sorteringsanläggningar i Stockholm. Där tas det varje dag emot uppemot tiotals ton textil, kläder och prylar, som sorteras, prismärks och skickas ut till försäljning i Myrornas butiker.

Butiken finns på Regeringsgatan 61 mittemot MOOD gallerian.

Maria Soxbo/ Husligheter
@husligheter

Maria Soxbo husligheter

I mitt jobb som inredningsjournalist och influencer ser jag trender komma och gå i allt raskare takt. Det är roligt och inspirerande att följa hur vindarna blåser och hur olika stilepoker kan få nytt liv i en modern tappning. Men det blir också en uppmaning till överkonsumtion som är helt ohållbar. Att leta secondhand är det perfekta sättet att förändra sitt hem utan klimatpåverkan, och jakten är dessutom halva nöjet!

Emma Sundh

@emmasundh

– Följ inte trender – inspireras av dem i din stil. Som min pappa brukar säga (som kört på manchesterbrallor sedan han var sju äpplen hög): “jag är supertrendig vart 20:e år”. Det är ju det som kallas stil. En stilikon är ju ingen som följer trender, det är någon som stick to her style.
Jag har fått äran att rota loss på Myrornas lager och plocka fram fantastiska prylar som jag älskar nu, om fem år och garanterat om tio år. Klimatsmart, pengasmart och stilsmart. Smart helt enkelt.

Johanna Nilsson
Slow Fashion
@johannanswe

Slow fashion

Jag älskar kläder – att mixa, matcha och att utveckla sin stil är så förbaskat roligt! Det som är mindre kul är hur extremt ohållbar modeindustrin är. Taskig produktion och överkonsumtion är vardag. Vi köper helt enkelt alldeles för mycket och använder för kort stund. Så vi måste göra tvärtom: minimera antalet nya plagg och förlänga livslängden. Och second hand är perfekt för det, särskilt om du är som jag: ledsnar snabbt och älskar nytt i garderoben mycket och ofta.
Min egen garderob består av 60 % second hand, 25 % klädbyte och 15 % nytt hållbart och schysst producerat. Och de här godbitarna jag har valt ut för Myrorna är allt sådant jag mer än gärna skulle vilja äga själv.
För second hand, ja, det är något vi alla borde välja i första hand!

 

Fotografier nedan av Emma Sundh, Husligheter och Myrorna