Det våras för den hållbara dukningen

Dukat för en hållbar valborg – i vårens grönska

Glad valborg! Nu stundar högtiden när vi firar in våren, utomhusfesternas startsignal om man så vill. Även om de stora kalasen uteblir, så vill vi inspirera till en vacker och vårig dukning. Kanske firar du digitalt med vännerna? Eller med din lilla familj? Såhär dukar du upp för vårfirande med det lilla sällskapet! 100% hållbart och 100% personligt.

Valborg är annorlunda i år, men visst firar vi väl ändå att vintern rasat ut bland våra fjällar? Gärna med en stilren dukning i sobra färger som minner om vårens ljusa kvällar! Här har vi låtit handplockat porslin från Myrorna samsas med grönska, nätta glas och vackert patinerade bestick – och kombinationen blir inget annat än underbar.

Ett tips till dig som vill duka för valborgsfirande är att låta naturen ta plats på bordet. En liten grön kvist, en vas med små vitsippor eller knoppar som brister. Inget andas vår som den skira grönskan! Tillsammans med blommigt porslin av olika slag blir bordet en botanisk dröm.

Vintageporslin ger dig massor av möjligheter. Kombinera olika glas med olika tallrikar, och låt varje kuvert bli sitt eget lilla konstverk! Tänk på att variera storlekarna så gästen är redo för både dessert, förrätt och olika drycker. Just nu är vi lite extra förälskade i färgkombinationen vit, blå och rödrosa, som är stilren men ändå personlig. Vem vill inte äta ramslökspesto här, liksom?

Foto Karin Bohlin