Vi inredde en fyra för 20.000 kronor!

Att inreda second hand är en god affär för både miljö och plånbok. Det är dessutom roligt och en möjlighet att sätta sin egen prägel på hemmet. Vi på Myrorna fick i uppdrag att fylla en fyrarummare med precis allt. Kravet? En prislapp på 20 000 kronor.

Att köpa din inredning second hand är en god idé av flera anledningar. Du spar på planetens resurser men får också chansen att skapa ett unikt hem. I samarbete med fastighetsbolaget Samhällsbyggnadsbolaget i Ludvika har vi nu inrett en nyrenoverad fyrarummare på 115 kvadratmeter. Om du vill ha hjälp av oss för att inreda hållbart, hör av dig till marknad@myrorna.se. Under två och en halv månad samlade Sanna Evers, projektledare hos oss på Myrorna, in allt från bestick till soffa. Resultatet blev ett unikt hem med en prislapp långt under vad motsvarande inredning skulle kosta nyproducerad.

– Jag vill visa att man kan inreda ett helt hem jättefint, elegant och personligt för 20 000 kronor. Myrorna får in väldigt fina saker varje dag, så det är värt att besöka butikerna ofta för att hitta vad du söker, säger Sanna Evers.

I Sverige finns en tradition av att tillverka tidlösa och högkvalitativa möbler. Årligen produceras möbler för cirka 23 miljarder kronor, där ungefär en fjärdedel består av kontorsmöbler, enligt RISE. Trots god kvalitet används många möbler bara i några år.

– Genom att köpa dina möbler och din inredning second hand, kan vi tillsammans bromsa utsläppen och verka för en mer hållbar planet. Att handla hos oss är en insats för både miljön och människor som lever i utsatthet, då allt överskott går till socialt arbete. Välj alltid second hand i första hand, säger Åsa Blomberg, kommunikationschef på Myrorna.Den inredda lägenheten ligger på Fredsgatan 4 i Ludvika och fungerar nu som visningslägenhet. Det är deras första som har inretts hundra procent hållbart.

Läs tipsen för att bli en hållbar inredare här.Följ @myrorna på Instagram för att se fler spännande samarbeten och mer inspiration. Vi ses!