Svenskarna har dille på att rensa sina hem i sommar

rensa hema

På Myrorna har vi under sommaren sett ett ovanligt högt tryck på gåvoinlämningen. Det är vanligt att det kommer in mycket gåvor på sommaren, eftersom man då har tid att rensa, men i år har det varit lite extra högt.

Det stora intresset att rensa sia hem och skänka kan ha att göra med att fler är medvetna om att inte slänga fungerande produkter, utan att se till att de får ett längre liv. En rolig utveckling!

Det höga trycket i sommar har lett till att tömning av klädboxar och behållare inte alla gånger har räckt till, utan flera extraturer har fått läggas till. Ett positivt problem, men blir tråkigt om en behållare står överfull långt innan tömning är schemalagd. Ser du en behållare som är full? Meddela gsc@myrorna.se så ser vi till att behållaren får en extratömning.

Att det finns mycket kvar i svenskarnas hem att rensa vet vi, 7 av 10 använder bara hälften eller mindre av kläderna i garderoben. Ändå upplever få att de har något att sätta på sig. Genom att rensa ut det man inte använt på ett tag blir det lättare att se se vad som kan kombineras, och vad som behöver kompletteras. Att rensa ger dig helt enkelt en bättre stil!

Det är inte bara kläder som vi sett ökade volymer av, utan även andra produkter. Läs i Dagens nyheter om hur inflödet av böcker ökar för varje år.

 

Relaterat

Rädda världen

Vårt tips – här är enklaste knepet för att börja en hållbar livsstil redan idag!

”Konsumtionens miljöpåverkan måste minska om vi ska nå Sveriges miljömål. Resurserna måste utnyttjas effektivare och varor ska vara fria från farliga ämnen.” Så…

Läs mer


Kläder skänka

Garderobsundersökning

Ångestkofta eller glädjebralla? – Myrorna tar pulsen på den svenska garderobsattityden Varje sekund slängs 5,4 klädesplagg i soporna. Bara i Sverige. Det innebär…

Läs mer


Kläder kurs second hand

Microkurs – Lär dig handla second hand på 6 dagar

Gör det till en sport att rädda världen. Handla second hand! För dig som behöver träna lite på att handla second hand innan…

Läs mer