Svenskarna har dille på att rensa sina hem i sommar

rensa hema

På Myrorna har vi under sommaren sett ett ovanligt högt tryck på gåvoinlämningen. Det är vanligt att det kommer in mycket gåvor på sommaren, eftersom man då har tid att rensa, men i år har det varit lite extra högt.

Det stora intresset att rensa sia hem och skänka kan ha att göra med att fler är medvetna om att inte slänga fungerande produkter, utan att se till att de får ett längre liv. En rolig utveckling!

Det höga trycket i sommar har lett till att tömning av klädboxar och behållare inte alla gånger har räckt till, utan flera extraturer har fått läggas till. Ett positivt problem, men blir tråkigt om en behållare står överfull långt innan tömning är schemalagd. Ser du en behållare som är full? Meddela gsc@myrorna.se så ser vi till att behållaren får en extratömning.

Att det finns mycket kvar i svenskarnas hem att rensa vet vi, 7 av 10 använder bara hälften eller mindre av kläderna i garderoben. Ändå upplever få att de har något att sätta på sig. Genom att rensa ut det man inte använt på ett tag blir det lättare att se se vad som kan kombineras, och vad som behöver kompletteras. Att rensa ger dig helt enkelt en bättre stil!

Det är inte bara kläder som vi sett ökade volymer av, utan även andra produkter. Läs i Dagens nyheter om hur inflödet av böcker ökar för varje år.

 

Relaterat

Rädda världen

Om 1,2 miljoner svenskar köpte 1 kilo second hand istället för nytt

Den genomsnittlige svensken har garderoben full med kläder som inte används, men handlar ändå 50 nya plagg varje år. Siffror från Myrornas undersökning…

Läs mer


Rädda världen

”Aktivera din garderob” i Europa minskar avfallet-projektet

Aktivera din garderob deltar i EU-projektet Europa Minskar Avfallet. Syftet är att inspirera till ett mer miljömedvetet tänkande och agerande genom att visa…

Läs mer


Rädda världen

Hållbarhetsprojekt för att hålla ordning i garderoben

 7 av 10 svenskar använder bara hälften, eller mindre, av kläderna i sin garderob. Nu har Myrorna fått finansiering från Vinnovas Innovationsprogram för…

Läs mer