Spara vatten. Köp använda jeans.

Visste du att en nyproduktion av ett par jeans kräver 11 000 liter vatten? Med den mängden vatten kan du fylla 70 badkar, släcka törsten hos en mindre kommun eller själv dricka vatten i hela tio år. Genom att handla second hand sparar du inte bara vattnet utan får även ett par schyssta jeans.

Nu fyller vi våra butiker med älskade jeans. Detta plagg som kämpat sig kvar genom både århundraden och decennier med mer eller mindre önskad närvaro. Idag är jeans ett så självklart plagg att de flesta äger minst ett par. Men de kostar också mycket resurser att tillverka. Jeans görs av bomull, som är en ändlig resurs. Mängder av vatten och kemikalier används för att skapa ett par jeans. Även om bomullen odlas utan kemikalier så kräver infärgningen sin beskärda del.

Men jeans är ett slitstarkt plagg och därför är det en av de mest perfekta plaggen att återanvända. Våra jeans är billigare, de har inte nyproducerats så de kostar varken vatten, kemikalier eller CO2-utsläpp, däremot så tar vi 80 kr eller 220 kr för dem, beroende på efterfrågan av just den modellen. Vi samlar decenniers olika modeller i våra butiker så oavsett om du är ute efter boyfriend-byxan eller slimfit-varianten så finns den i våra butiker. Vi vågar kanske säga att vårt sortiment av jeans är ett av Sveriges bredaste sortiment vad gäller modeller.

Men vi har bara en av varje.

Välkommen in till din närmaste butik, här hittar du adresser och öppettider.

Relaterat

Kläder Handla second hand

Handla jeans second hand – så gör du!

Att handla second hand är en konst när man är nybörjare. Men eftersom det är roligt, sjukt bra för klimatet och en höjdare…

Läs mer


Kläder

Steg-för-steg-guide: så gör du dina second hand-jeans ännu personligare

Det har blivit hög tid att damma av dina gamla syslöjdskunskaper – broderade mönster syns överallt i modebilden just nu! Att brodera själv…

Läs mer


Kläder

Bara vitt eller helt utflippat – hos oss hittar du bästa matchen till jeansen från 39 kr.

Många tycker att vit tisha är den enda rätta till jeans. Kanske är du en av dem – och då är det enkelt…

Läs mer