Om du vill skänka kläder

skänka

För dig som vill skänka kläder, hemtextil, skor och accessoarer så har vi en tusentalet insamlingsplatser i hela landet! 7 av 10 svenskar använder inte hälften, eller mindre, av plaggen i sin garderob så en rensning då och då kan göra det enklare att hitta och bättre för miljön. Dessutom slänger varje svensk nästan 8 kg textil i soporna varje år, det är på tok för mycket!

Såhär ska du göra med kläderna istället:

  • Vi tar emot all textil. Till och med om den är trasig, nopprig eller urtvättad. Vi vill gärna ha det som kan användas igen, men istället för att slänga trasig textil är det bättre att vi tar hand om den och ser till att den går till återvinning istället för soporna och förbränning.
  • Lägg dina gåvor i en påse och knyt gärna ihop den.
  • Kläder, hemtextil, accessoarer och skor kan du skänka i alla våra butiker, gåvomottagningar och klädboxar. Här kan du hitta din närmaste insamling.
  • Du kan även lämna dina kläder på Lindex i Sverige. 
  • Kläder som är grovt nedsmutsade (oljiga t.ex.) eller blöta kan du inte lämna för varken återvinning eller återanvändning. De sorterar under brännbart.

Här kan du läsa hur du gör för att skänka prylar.

Här kan du läsa hur du gör för att skänka möbler.

Har du mycket prylar kan vi på en del ställen i landet även hämta hemma hos dig. Här kan du läsa mer om våra hämtningar.

Relaterat

Lastbil Myrorna

Vi kan hämta hemma hos dig

Hämta i Stockholm eller Göteborg Under sommaren är hämtningstjänsten inställd. Den kommer igång vecka 34 i Stockholm och Göteborg. Vi erbjuder hämtning av…

Läs mer


Tv4 Nyhetsmorgon besökte Myrornas sortering i Sätra

Nyhetsmorgon besökte vår stora sorteringsanläggning för prylar i Sätra. Hit kommer alla prylar som samlas in i Mälardalen och gås igenom för hand…

Läs mer


Skänka möbler

Om du vill skänka möbler

Om du vill skänka möbler gör du det bäst i de av våra butiker som även säljer möbler. Vi kan i dagsläget bara…

Läs mer