Om du vill skänka kläder

skänka

För dig som vill skänka kläder, hemtextil, skor och accessoarer så har vi en tusentalet insamlingsplatser i hela landet! 7 av 10 svenskar använder inte hälften, eller mindre, av plaggen i sin garderob så en rensning då och då kan göra det enklare att hitta och bättre för miljön. Dessutom slänger varje svensk nästan 8 kg textil i soporna varje år, det är på tok för mycket!

Såhär ska du göra med kläderna istället:

  • Vi tar emot all textil. Till och med om den är trasig, nopprig eller urtvättad. Vi vill gärna ha det som kan användas igen, men istället för att slänga trasig textil är det bättre att vi tar hand om den och ser till att den går till återvinning istället för soporna och förbränning.
  • Lägg dina gåvor i en påse och knyt gärna ihop den.
  • Kläder, hemtextil, accessoarer och skor kan du skänka i alla våra butiker, gåvomottagningar och klädboxar. Här kan du hitta din närmaste insamling.
  • Du kan även lämna dina kläder på Lindex i Sverige. 
  • Kläder som är grovt nedsmutsade (oljiga t.ex.) eller blöta kan du inte lämna för varken återvinning eller återanvändning. De sorterar under brännbart.

Här kan du läsa hur du gör för att skänka prylar.

Här kan du läsa hur du gör för att skänka möbler.

Har du mycket prylar kan vi på en del ställen i landet även hämta hemma hos dig. Här kan du läsa mer om våra hämtningar.

Relaterat

rensa hema

Svenskarna har dille på att rensa sina hem i sommar

På Myrorna har vi under sommaren sett ett ovanligt högt tryck på gåvoinlämningen. Det är vanligt att det kommer in mycket gåvor på…

Läs mer


Lastbil Myrorna

Vi kan hämta hemma hos dig

På grund av Covid-19 och kraftigt minskad kapacitet blir Myrorna tvungna att stänga insamling på flera insamlingsbehållare och återvinningscentraler samt reducera hämtningar hemma…

Läs mer


10 tips för dig som vill skänka

Vill du skänka? 10 tips från experterna på Myrorna

Välgörenhetsorganisationer vittnar om att de får in allt för mycket skräp. Som Sveriges största second hand-kedja och en av landets största insamlingsaktörer känner…

Läs mer