Om du vill skänka kläder

skänka

För dig som vill skänka kläder, hemtextil, skor och accessoarer så har vi en tusentalet insamlingsplatser i hela landet! 7 av 10 svenskar använder inte hälften, eller mindre, av plaggen i sin garderob så en rensning då och då kan göra det enklare att hitta och bättre för miljön. Dessutom slänger varje svensk nästan 8 kg textil i soporna varje år, det är på tok för mycket!

Såhär ska du göra med kläderna istället:

  • Vi tar emot all textil. Till och med om den är trasig, nopprig eller urtvättad. Vi vill gärna ha det som kan användas igen, men istället för att slänga trasig textil är det bättre att vi tar hand om den och ser till att den går till återvinning istället för soporna och förbränning.
  • Lägg dina gåvor i en påse och knyt gärna ihop den.
  • Kläder, hemtextil, accessoarer och skor kan du skänka i alla våra butiker, gåvomottagningar och klädboxar. Här kan du hitta din närmaste insamling.
  • Du kan även lämna dina kläder på Lindex i Sverige. 
  • Kläder som är grovt nedsmutsade (oljiga t.ex.) eller blöta kan du inte lämna för varken återvinning eller återanvändning. De sorterar under brännbart.

Här kan du läsa hur du gör för att skänka prylar.

Här kan du läsa hur du gör för att skänka möbler.

Har du mycket prylar kan vi på en del ställen i landet även hämta hemma hos dig. Här kan du läsa mer om våra hämtningar.

Relaterat

Om du vill skänka prylar

Om du vill skänka prylar

Om du vill skänka prylar gör du det bäst i våra butiker, återvinningsscentraler och på våra gåvomottagningar. Vi kan i dagsläget bara ta…

Läs mer


Så skänker du

Så skänker du

Precis som de flesta människor har du säkert massor av saker du inte använder. De kan komma till användning hos andra människor. Vi…

Läs mer


Så hanterar vi gåvorna

Så hanterar vi gåvorna

Vår affärsidé bygger på att vi får gåvor i form av kläder och prylar från människor som vi sedan säljer. Vi tar emot…

Läs mer