Uthyrning, personal shopper och inredningshjälp är några av våra stora cirkulära satsningar i höst!

I höst storsatsar vi för att öka tempot på omställningen till cirkulär konsumtion! Det gör vi genom att lansera en mängd tjänster som ska underlätta för alla att handla mycket mer hållbart.

Efterfrågan på hållbara sätt att konsumera ökar. Att handla second hand är per definition ett hållbart val. Men även vi second hand-branschen behöver utvecklas för att öka återanvändningen och få fler att handla hållbart.

Vi har ökat tempot med inspiration med satsningar som Upgrade by Sanna med Sanna Evers och Inred hållbart med Myrorna och Maria Celin. Men nu går vi steget längre och vill möta konsumentens behov i tjänster.

– Alla måste ställa om till cirkulär konsumtion och det måste ske nu, säger Caroline Andermatt, VD på Myrorna. Folk är mer pålästa och engagerade än någonsin, kräver full transparens och börjar efterfråga hållbarhet på riktigt. Vi på Myrorna har varit hållbara i 120 år men slutar aldrig utvecklas för att driva på omställningen bland annat genom att underlätta medvetna val.

Nya tjänster för hållbara val

Nu lanserar vi tjänster för att erbjuda både dig som privatperson och er som företag ytterligare möjligheter att göra hållbara val. Våra nya tjänster kommer komma ut under hösten 2019 och en del börjar i mindre skala för att utvärderas. Tycker ni om dem så utökar vi dem!

Uthyrning av kläder och accessoarer

Hyr din outfit hos Myrorna! Både personligt och smart. Resultatet blir mindre garderobstid för plagget i fråga, och ett betydligt mer effektivt resursanvändande. Först ut är butiken på Kolargatan i Stockholm.

Inredningstjänst

Med den nya inredningstjänsten kommer företag och privatpersoner som vill inreda hållbart kunna få hjälp med allt från val av möbler och prylar, till leverans och styling. Tillgång till bokningar av tjänsten kommer finnas online.

Personal shopper

Det är inte alls svårt att hitta det du vill ha second hand! I Myrornas butiker kommer personal shoppers inspirera och hjälpa till att skapa en personlig garderob. Myrornas butik på Järntorget i Göteborg är först ut under hösten, vi återkommer om när du kan boka tider 🙂

Lånegarderob hos samarbetspartners

Myrorna kommer erbjuda handplockade outfits för utlåning hos bland annat hotell och i samband med festivaler och andra event, för att bidra till upplevelsen på plats och att nå folk som tidigare inte haft möjlighet att uppleva second hand.

Pop-up butiker

Många nya kunder fick i våras upp ögonen för Myrorna genom pop up butiken i The Lobby mitt i Stockholm. Nu följer man upp succén med en ny pop up butik i centrala Stockholm med start i slutet av september.

 

Relaterat

#myrornastil presenterar: Marielle Krus

#myrornastil presenterar: Marielle Krus

Den stilmedvetna, second hand-älskande textilingenjören och inspiratören bakom Instagramkontot @mariellekrus är månadens #myrornastil! Vi bad Marielle att välja ut några plagg från oss…

Läs mer


DIY med Bea Szenfeld!

DIY med Bea Szenfeld!

Bea Szenfeld, papperskonstnären, designern och kreatören, har tillsammans med oss på Myrorna gjort en steg-för-steg-guide för hur du skapar fina vaser av böcker.…

Läs mer


Månadens butik: Hög standard i shoppingens högkvarter!

Månadens butik: Hög standard i shoppingens högkvarter!

Varje månad uppmärksammar vi någon av våra butiker som bjuder på någonting extra. I juni ligger fokus på Mäster Samuelsgatan i Stockholm. I…

Läs mer