Månadens butik – I den svenska modestaden Borås hittar hela världen till Myrornas omgjorda och välsorterade butik!

Att Borås är ett modecentrum med toppmoderna Textile Fashion Center och en mångårig textilstad gör tydligt avtryck i Myrornas butik i närheten av Knalleland. Den uppdaterade butiken är alltmer välbesökt av allt från stylister och textilexperter till vanliga Borås-bor som aldrig förr handlat second hand!

Under 2018 har ett stort arbete för att modernisera butiken och möta dagens höga konsumentkrav gjorts. Butiken är sedan länge ett mål för olika samarbeten med modestudenter på Borås textilhögskola och stylister, och har lång erfarenhet av att möta studenter från hela världen och delta i lokala events med bland annat textilhögskolan och andra arrangörer. Men nu har butiken rustat upp för att även nå bredare bland Boråsborna.

Second hand ett allt mer medvetet miljöval i Borås

I den svenska textilstaden bubblar det just nu av innovativa framtidslösningar för en hållbar textilindustri. Hit kommer forskare och studenter från hela världen som tillsammans med Sveriges största textilproducenter arbetar med projekt för att hitta morgondagens lösning för svenskarnas – och världens – mode. Myrorna är ständigt närvarande i olika projekt men intresset för ett hållbart mode märks även tydligt i butiken.

Fler och fler konsumenter blir intresserade av att handla mer second hand och det gör avtryck i Borås. Med nya kunder kommer även nya behov, därför har butiken arbetat hårt med sortimentet för att kunna erbjuda alla människor en inspirerande second hand-upplevelse. Myrorna i Borås är nu en av Myrornas mer välsorterade butiker och har utvecklats till att bli ett populärt besöksmål för både vana och ovana second hand-kunder.

Studentvänligt & textiltrendigt

På Myrorna i Borås används studentrabatten på 10% flitigt för att både inreda studentrum, fylla på studentbokhyllorna och för att bidra till studenternas trendkänsliga garderober. Men alltfler äldre med krav på kvalitet har även hittat till butikens nya identitet, och betyget är väldigt gott!

Intresset för att sy upp eget av second hand-textilier är ovanligt stort i Borås, och det växer! Därför har butiken en av Myrornas mest välbesökta textilavdelningar. En av butikens stora styrkor är annars storleken och det breda sortimentet. Här blandas kvalitetsmode med inspirerande inredning samtidigt som det finns ytor för möbler, el och tavlor. Det gör att många hittar hit, och att alla lätt och överskådligt finner sin favoritplats i butiken.

 

Relaterat

Välkommen till vår nya butik i Örebro!

Välkommen till vår nya butik i Örebro!

Den 27 oktober öppnade vår nya butik på Hagagatan 51. Den ersätter butiken på Fredsgatan. Kön ringlade sig lång och försäljningssiffrorna slog i…

Läs mer


#myrornastil presenterar: Filippa Nielsen

#myrornastil presenterar: Filippa Nielsen

Filippa är lärar­­en som inspirerar tusentals med sina second hand-fynd. På Instagramkontot @fairfashionistafilippa delar hon med sig av sin stil, och bjuder på…

Läs mer


Hållbart bröllop – Snällt för både jorden och plånboken

Hållbart bröllop – Snällt för både jorden och plånboken

Bröllop kan bli väldigt dyrt (för vem vill snåla på kärleken), men det finns enkla och smarta knep för att få till sitt…

Läs mer