Årets julklapp 2018! 3 julklappstips – att fynda second hand

Julhandeln slår nytt försäljningsrekord år efter år och det tär ordentligt på vårt klimat, men det finns en enkel lösning: köp dina klappar begagnat.

Årets julklapp 2018 är det ätervunna plagget. HUI förklarar att julklappen innefattar delvis återvunna, helt återvunna eller second hand-plagg. För första gången är årets julklapp inte helt nyproducerad! Ta den här julen som start att ge bort en second hand-julklapp till nära och kära. Genom att ge bort second hand i julklapp ger du bort en utvald klapp med extra omtanke.

Julhandeln förväntas slå rekord i år. Igen. Det få tänker på är att bara några kronor av den summan skulle kunna göra stor skillnad för utsatta människor. Nu kan du vara med och bidra med pengar till behandlingshem för missbrukare, skyddade boenden för kvinnor och sommarkollon för barn när du köper dina julklappar klimatsmart second hand.

Läs mer om Myrornas viktiga arbete

Träna på att handla second hand

Många köper inte second hand eftersom de tror att det är omständigt att hitta det som de är ute efter. Ett tips är att börja med att handla saker som är enkla att fynda på second hand, exempelvis böcker, prydnadssaker, ljusstakar eller bijouterier.

– Du måste träna på att handla second hand och besöka en butik lite då och då. När du upptäcker vilket enormt utbud det finns till väldigt bra priser blir du snabbt sugen på att fortsätta handla där, säger Nina Adler, hållbarhetskommunikatör på Myrorna.

Hitta närmsta butik här 

Här ger hon några heta julklappstips från Myrorna

  1. Den hemliga julklappen är årets smartaste julklapp
    Hemliga julklappen är en färdiginslagen välgörenhetsjulklapp med hemligt innehåll – perfekt för julklappsspelet eller släktingen som redan har allt. Varje klapp är unik och kan innehålla allt från ljusstakar, glas och vaser till skålar, pocketböcker och spel.
  2. Leksaker
    Det genomsnittliga barnet har ofta en väldigt stor konsumtion av leksaker så ska du köpa fler kan du lika gärna köpa begagnade för att spara in lite på miljön. Vi har massor av roliga leksaker inne, allt från pussel, lego och gosedjur till barbiebilar och actionfigurer.
  3. Klassiker
    Böcker är en tidlös gåva som passar att ge bort till de flesta. På Myrorna kan du fynda allt från berömda klassiker till nyskrivna romaner då många gör sig av med sina nyinköpta böcker så fort de har läst ut dem. Oavsett om du är ute efter en gammal goding eller en sprillans ny deckare hittar du alltid böckerna vi säljer till ett lågt pris.

Här finns fler spännande julklappstips 

Relaterat

Julklappar till barnen från 10 kr!

Funderar du på vad familjens yngsta medlemmar ska få i julklapp? Just nu är våra butiker fyllda av skojiga leksaker till barn som…

Läs mer


Vi har listat julklappstips som räddar julen!

Nu är det jul igen, och nu ska det ges bort secondhand-fyndade julklappar. Men hur gör man egentligen? Lugnt, vi har samlat mängder…

Läs mer


Perfekta julklappen för julklappsspelet – Den hemliga julklappen

Delad glädje är dubbel glädje, brukar det heta. Nu lanserar vi en välgörenhetsjulklapp som ger uttrycket rättvisa. Den hemliga julklappen är en färdiginslagen…

Läs mer