​Premiärsuccé och säljrekord när Myrornas nyrenoverade butik invigdes

När vår nyrenoverade butik i Ropsten i norra Stockholm slog upp dörrarna till 2000 kvadratmeter second hand-paradis efter ett års renovering, vallfärdade tusentals kunder till Kolargatan för att fynda. När kassan stängde för dagen hade försäljningen genererat en rekordhög summa.

Myrorna Ropsten är den av våra 34 butiker som säljer mest, och är den mest välbesökta. Trots det blev vi överväldigade av responsen. Köerna ringlade sig igenom butiken hela dagen, och vårt tidigare försäljningsrekord fördubblades:

– Vi älskar att 4000 kunder fattade hållbara köpbeslut i vår butik igår, det i sig är en enorm vinst! Vi vet att 1,2 miljoner svenskar vill handla mer second hand. Förhoppningsvis lockar vi några av dem till vår satsning i Ropsten, säger Caisa Ingemarsdotter, försäljningschef.

Myrorna Ropsten omnämns ofta som en av Stockholms bästa second hand-butiker. Till nyöppningen den 25 januari var butiken fylld med utvalda varor och det har fortsatt hela öppningshelgen.

–Eftersom allt Myrornas överskott går till att hjälpa socialt utsatta jublar vi lite extra mycket över den lyckade invigningen. Självklart hoppas vi också av den anledningen att butiken ska fortsätta vara en favorit hos Stockholmarna, säger Caisa Ingemarsdotter.

Premiärdagen i antal:

Så mycket som 2198 prylar, 1665 böcker och 56 möbler hittade nya hem och runt 700 garderober har fått intressanta tillskott.

Överskottet från Myrornas försäljning går till socialt arbete så som skyddade kvinnoboenden, behandlingshem för missbrukare, sommarkollon eller frukost, värme, dusch och rena kläder till en hemlös.

Foto: Jonas Nimmersjö
Foto: Myrorna

Relaterat

Månadens butik: Aha-upplevelser runt varje hörn på Ystadvägen

Månadens butik: Aha-upplevelser runt varje hörn på Ystadvägen

Varje månad uppmärksammar vi någon av våra butiker som bjuder på någonting extra. I november ligger fokus på Ystadvägen i Malmö. På Ystadvägen…

Läs mer


#myrornastil presenterar: Jean Bosco

#myrornastil presenterar: Jean Bosco

Jean Bosco är stylisten och modellen som inspirerar tusentals följare på sitt Instagramkonto @thejeanbosco med sin unika stil och kreativa uttryck! Han uppmuntrar…

Läs mer


En klänning, fem stilar med Hållbara Sara!

En klänning, fem stilar med Hållbara Sara!

”Det sitter i detaljerna” brukar man ju säga! Här bär modemästaren och inspiratören @hallbarasara samma klänning men med de olika detaljerna skapar fem…

Läs mer