​Premiärsuccé och säljrekord när Myrornas nyrenoverade butik invigdes

När vår nyrenoverade butik i Ropsten i norra Stockholm slog upp dörrarna till 2000 kvadratmeter second hand-paradis efter ett års renovering, vallfärdade tusentals kunder till Kolargatan för att fynda. När kassan stängde för dagen hade försäljningen genererat en rekordhög summa.

Myrorna Ropsten är den av våra 34 butiker som säljer mest, och är den mest välbesökta. Trots det blev vi överväldigade av responsen. Köerna ringlade sig igenom butiken hela dagen, och vårt tidigare försäljningsrekord fördubblades:

– Vi älskar att 4000 kunder fattade hållbara köpbeslut i vår butik igår, det i sig är en enorm vinst! Vi vet att 1,2 miljoner svenskar vill handla mer second hand. Förhoppningsvis lockar vi några av dem till vår satsning i Ropsten, säger Caisa Ingemarsdotter, försäljningschef.

Myrorna Ropsten omnämns ofta som en av Stockholms bästa second hand-butiker. Till nyöppningen den 25 januari var butiken fylld med utvalda varor och det har fortsatt hela öppningshelgen.

–Eftersom allt Myrornas överskott går till att hjälpa socialt utsatta jublar vi lite extra mycket över den lyckade invigningen. Självklart hoppas vi också av den anledningen att butiken ska fortsätta vara en favorit hos Stockholmarna, säger Caisa Ingemarsdotter.

Premiärdagen i antal:

Så mycket som 2198 prylar, 1665 böcker och 56 möbler hittade nya hem och runt 700 garderober har fått intressanta tillskott.

Överskottet från Myrornas försäljning går till socialt arbete så som skyddade kvinnoboenden, behandlingshem för missbrukare, sommarkollon eller frukost, värme, dusch och rena kläder till en hemlös.

Foto: Jonas Nimmersjö
Foto: Myrorna

Relaterat

Säg hej till en hållbar vår!

Säg hej till en hållbar vår!

Äntligen är det dags att plocka fram vårfavoriterna och klä sig för ljusare tider. Det du saknar i garderoben kan du enkelt hitta…

Läs mer


Fem anledningar till varför du ska köpa jeans och denim second hand!

Fem anledningar till varför du ska köpa jeans och denim second hand!

Att handla denim och jeans second hand istället för nyproducerat är verkligen en miljövänlig insats. Att tillverka och producera ett par nya jeans…

Läs mer


Styla stickat från 59 kr- våra favoriter just nu

Styla stickat från 59 kr- våra favoriter just nu

Nu är årstiden då vi stylar stickat – till allt! Balklänning eller mysbralla, stickat funkar i alla lägen. Vi har stylat våra favoriter!…

Läs mer