Myrorna Upgrade by Sanna – välkommen på inspirationsutställning och auktion 20 oktober

Tillsammans med kreatören Sanna Evers vill vi inspirera dig och fler att använda mer, lite längre – så nu presenterar vi Myrorna Upgrade. Vi bjuder in till en inspirerande auktion och utställning av möblerna. Träffa Sanna i vår butik i Ropsten den 20 oktober och få handfasta tips om hur man enkelt kan uppgradera möbler och hur man kan tänka med färg för att skapa en härlig miljö. För dig som blir förälskad i Sannas möbler så kommer de säljas via auktion på eftermiddagen samma dag!

Det mesta vi säljer kan användas som det är. De möbler vi väljer att sälja i våra butiker är ofta av riktigt trä, gjorda med hantverksskicklighet och av bra kvalitet, men en del har fått en törn på sin långa livsresa. Stolar, byråer och bord med några år på nacken kan trots enstaka repor ändå vara vackra. Det handlar inte om några dyrbara antikviteter men möbler av god hantverksmässig kvalitet. Träslaget är bara en aning out of fashion och ytan har fått ett lite störande slitage.

bilder före diy

Myrorna Upgrade i färgsprakande version

Genom Myrorna Upgrade vill kreatören och stylisten Sanna Evers förvandla dessa möbler till något nytt och uppdaterat. Färgkartans mångfald har varit en inspirationskälla till denna utställning som visar allt från ett knallgrönt skrivbord med guldfärgade knoppar till en orangefärgad karmstol där sitsen fått ett kretongtyg med blommor och fåglar. Allt målat och sammansatt av Sanna.

Auktion 13.30

13.30 påbörjas auktionen av kollektionen Myrorna Upgrade by Sanna.
Claes Moser och Anna-Kaisa Summanen Öhgren leder auktionen som sker i butiken.

upgrade färg

Sanna Evers har inspirerats av och använt Caparols färgkartor.

 

Myrorna upgrade skrivbord

Det oansenliga skrivbordet har fått ett sprakande nytt liv med gröna toner från Caparol. Oase 100. Matt lackfärg

Ett eldorado av mustiga färger. Möblerna och väggen är målade med Caparols nya färgkollektion som tagits fram i samarbete med Sköna Hems inredare. Vägg, nr 23 JOY. Möbler, nr 04 VEDURE.

 

Med nytt tyg till stolsitsen och en ton i ton-färg från Caparol har den gamla karmstolen fått sina vackra mönster framhävda i ett nytt ljus. Cameo 160. Matt lackfärg

Svartvitt i hemmet är tillbaka. Och visst får den här byrån mer pondus i sin nya kostym? Sanna har använt två färger från Caparol och nya knoppar. Svart Musta. Matt lackfärg. Beige Gnister 50. Matt lackfärg

Beige och hudtoner gav den här hyllan en diskret men vacker fond för hyllans innehåll. Sanna har valt olika nyanser från Caparol. Cameo 70 och Cameo 80.

Om Sanna Evers

Namn: Sanna Evers

Ålder: 52 år

Bakgrund: PR-konsult, designer av det egna varumärket EverSilver, stylist och kreatör.

Bor:  Villa Akleja i Vaxholm tillsammans med Antikrundans konstexpert Claes Moser. Ett sekelskifteshem skapad av konstnären J.A.G Acke och hans hustru Eja Topelius.

Aktuell med: Myrorna Upgrade by Sanna.

 

sanna upgrade

Om Möblerna

Myrorna Upgrade by Sanna görs i samarbete med Caparol. Samtliga kulörer, färger och grundfärger kommer från dem. Vid möblernas utställning kommer du hitta information om vilka kulörer som använts och vilken typ av färg. Beskrivning och steg för steg med tips från Caparols experter kommer finnas här efter den 20 oktober.

Möblerna har plockats direkt ur sortimentet och uppgraderats av Sanna i hennes ateljé i butiken.

Myrornas idé är att sprida ett ”DIY-koncept” för att inspirera svenskarna att använda mer. Sanna vill även passa på att få in mer färg i svenskarnas hem och bjuder på färgsprakande och upplyftande miljöer som visar hur bra färg gör sig i olika sammanhang.

Relaterat

Hem & Prylar

Myrorna och Prettypegs i samarbete för att få svenskarna att återanvända mer

Myrorna och Prettygpegs bjöd in fyra kreativa designers till ”Designers hands on second hand” med uppdraget att på tre timmar göra om en…

Läs mer


Hem & Prylar DIY second hand med Mimmi Staaf

DIY – Från väggskåp till skön pall med förvaring

Nu ger vi dig den enkla DIY-guiden för hur man gör Mimmi Staafs snygga förvaringspall. Med små medel och en gnutta kreativitet kan…

Läs mer


Hem & Prylar DIY second hand med vintagefabriken

DIY – Förvandla ett väggskåp till en vintageinspirerad sekretär

Nu ger vi dig den enkla DIY-guiden för hur du enkelt kan förvandla Eket väggskåp från IKEA till en vacker platseffektiv sekretär i…

Läs mer