Myrornas påsar har alltid miljön i fokus

Naturvårdsverket har fått i uppdrag att bevaka så att förbrukningen av plastbärkassar minskar i Sverige. Förbrukningen av påsar av plast ska inte överstiga 90 kassar per person och år senast den 31 december 2019. För oss har det alltid varit naturligt att våra kassar och påsar ska vara så bra som möjligt för miljön. Det bästa för miljön är ju att inte använda en påse överhuvudtaget. Men det är ju inte alltid så praktiskt så därför har vi en rad olika alternativ för dig som kund.

Våra tygkassar sys av återanvända tyger i olika sociala projekt. På det sättet bidrar du till att hjälpa andra samtidigt som du inte belastar miljön med att använda nya resurser för att bära hem dina varor. Tar du sedan med dig tygkassen varje gång du handlar så är den negativa påverkan på miljön minimal!

Papperskassar

Vill du inte köpa en tygkasse så har vi alltid papperskassar att erbjuda i två olika storlekar. De är kraftiga och även de praktiska och fina att använda till andra saker när du burit hem dina fynd från vår butik. Sedan har vi plastpåsar i tre olika storlekar. Våra plastpåsar är de idag så miljövänliga som tekniken tillåter och vi tittar ständigt på utvecklingen av tekniken.

Plastpåsar

Våra påsar består av 70% återvunnen plast som redan varit ute på marknaden, och 30% plast som kommer från spillmaterial från fabrik (T.ex. spill från stansade handtag från tillverkning av andra påsar). Det bidrar till bättre resursanvändning av plast i samhället i stort.

Det går i dagsläget inte att göra plastpåsar som är av 100 % plast som varit ute på marknaden. Men vi hoppas att tekniken utvecklas i framtiden så att det blir möjligt!

 

Relaterat

Rädda världen

”Aktivera din garderob” i Europa minskar avfallet-projektet

Aktivera din garderob deltar i EU-projektet Europa Minskar Avfallet. Syftet är att inspirera till ett mer miljömedvetet tänkande och agerande genom att visa…

Läs mer


Rädda världen

Myrornas seminarium i Almedalen tisdag 4 juli

Enligt en ny undersökning vill 1,2 milj. svenskar återanvända mer. Hur använder vi psykologisk kunskap för att skapa incitament och affärsmodeller som möjliggör…

Läs mer


Rädda världen

Om 1,2 miljoner svenskar köpte 1 kilo second hand istället för nytt

Den genomsnittlige svensken har garderoben full med kläder som inte används, men handlar ändå 50 nya plagg varje år. Färska siffror från Myrornas…

Läs mer