Sätt kavajen i fokus med Monika Kichau!

Stylisten och modevetaren Monika Kichau älskar kavajer och stylar dem med allt! Från en look med en enkel t-shirt med jeans till att matcha dem med klänningar och kjolar. ”Det är funktionellt, mina looks får en mer skräddad skärpa, och jag älskar mixen mellan det dressade och avslappnade” berättar Monika.

Monikas fem tips på hur du kan styla din kavaj:

  1. ”Släng kavajen på axlarna över din klänning för en nonchalant och modern sommarlook. Många tänker att en baraxlade festklänningar kräver en sjal, men testa gärna en oversize kavaj och din look kommer att kännas modern på ett ögonblick.”
  2. ”Lager-på-lager styling ger variationsmöjligheter och med en kavaj blir de ännu fler! Bär kavajen som en jacka över dina favoritplagg eller som ett värmande lager under kappan. Se till att mixa dina lager och variera med olika längder, texturer och mönster för ett intressant samspel med kavajen.”
  3. ”Är du hooked på minimalism och är sugen på kavaj, då tar du raka vägen till Myrorna! Där hittar du garanterat en kavaj i den minimalistiska, neutrala färgskalan. Mina bästa kavajer har jag hittat på herravdelningen, dessutom är de ofta av ypperlig kvalitet och är snyggt skräddade och du betalar ofta knappt en tiondel av nypriset. Win!”
  4. ”Gör något oväntat med din kavaj, stoppa den innanför byxan eller kjolen. På Myrorna finns massor av klassiska kavajer och tunnare 90-tals damkavajer att styla med på detta sätt. Perfekt för dig som älskar en stark poweraxel á lá 80-tal med fokus på ditt axelparti och din midja.”
  5. ”En snabb remake är att uppdatera en äldre kavaj genom att byta ut knapparna. Testa även att kavla upp ärmarna för en höjning av modegraden.”

Läs mer om Monika Kichau här och följ henne på Instagramkontot @monikakichau där hon delar med sig av fler av sina brillianta stylingtips och inspirerar med sin fantastiska stil!

Relaterat

Nu kan du hitta den uppmärksammade och hyllade sängen Esterbed på Myrorna för en tredjedel av priset!

Nu kan du hitta den uppmärksammade och hyllade sängen Esterbed på Myrorna för en tredjedel av priset!

Nu har du möjlighet att hitta den omskrivna och ombloggade sängen Esterbeds i våra butiker! Sängen som har ett flexibelt system med ribbor…

Läs mer


Samarbeten

Vi har många samarbetspartners inom alla våra verksamhetsområden. Våra samarbetspartners är allt från kommuner och avfallsbolag till forskningsinstitut och konstnärer. Kommersiella företag Lindex…

Läs mer


Sy en kuvertväska inspirerad av Monika Kichau!

Sy en kuvertväska inspirerad av Monika Kichau!

Upgrade, DIY, kreativt återbruk eller remake som det också heter handlar om att uppgradera plagg och förlänga livslängden på saker genom att ta…

Läs mer