#myrornastil presenterar: Warginna

Sanne Brännström, mer känd som Warginna i digitala kanaler, är en färgstark fotograf, digital designer och content creator från Dalarna med ett inspirerande formspråk!

Hon älskar second hand, vintageskatter och det härliga 70-talet så vi bjöd in henne till en av våra butiker för att välja ut en favoritoutfit och passade på att få veta lite mer om henne!

Hur skulle du beskriva din stil?

”När det kommer till min inredningsstil så skulle jag bäst beskriva den som eklektisk, jag mixar och matchar allt sådant jag tycker är fint! Det blir mycket roligare än att försöka upprätthålla en slags stil. Jag är motsatsen till “vitt och fräscht” och hemma hos mig och min fästman Isak hittar ni bland annat en gul retrosoffa i sammet, en påfågelstol från 70-talet, en massa rotting, teak och färgglada mattor, kuddar och plädar med southwestern-mönster.

Få väggytor är tomma, de pryds av konsertposters i psykedeliska färger och gamla cowboyböcker som jag gjort tavlor av. När det kommer till min klädstil så dras jag åt 70-talet med utsvängda byxor, mocka- och afghanjackor, färg, mönster, broderier, långa klänningar. Hela den eran inspirerar mig oerhört mycket, på alla plan!

Jag är dock ganska kräsen och letar helst äkta vintage, inget slår det. Som kontrast till det så älskar jag även den amerikanska västern med fransar, cowboyboots- och hattar. Kanske är det tornedalingen, och därmed glesbygdstjejen, i mig som dras till den estetiken.”

​Hur är din relation till second hand?

”Det började med en fascination till retrokläder när jag som 12-åring fick gå igenom min mormors gamla retrogarderob och har idag mynnat ut i en nördig passion och planer på att starta egen webbshop med handplockade vintageskatter!

Idag handlar jag till allra största del begagnat. Dels tycker jag att det är mycket roligare och mer inspirerande att vandra runt bland kläder och ting som bär på en historia, från alla världens hörn och tidsepoker, än hela fast fashion- och slit-och-släng-samhället. Jag tar aktivt avstånd från det. Det har blivit ett statement, att välja second hand i första hand är att aktivt göra klimatet en tjänst. När man väl får på sig de glasögonen är de svåra att ta av.”

Berätta om outfiten du valde ut!

”Jag hittade en helt bedårande rosa blus i hippie-anda som jag valde att styla resten av outfiten kring. Till den valde jag en mockajacka med fårpäls och fina broderier på ärmarna, en typisk Sanne-jacka. Jag matchade det med svarta sammetsflares och bruna mockaskor med fransar. En perfekt outfit behöver såklart också accessoarer! Jag valde en brun läderväska med mynt på och ett fjäderörhänge i turkos. Jag älskar att ta in element från naturen. Och jag älskar turkos.

Räknas mattan som en accessoar, förresten? Jag valde specifikt ut den till fotograferingen för att den matchade outfiten. Allt hittade jag på Myrorna i Borlänge som är en favorit sedan flera år tillbaka!”

Följ @warginna för mer stilinspiration och tagga gärna dina egna stiltips och second hand-fynd med #myrornastil. Vi ses!

 

#myrornastil

  Relaterat

  #myrornastil presenterar: Natali Fikas

  #myrornastil presenterar: Natali Fikas

  Pasteller, livspepp och glädje! I månadens #myrornastil träffar vi Natali Fikas som för fem år sedan fick beskedet att hon hade akut lymfatisk…

  Läs mer


  READY-TO-WEAR-AGAIN.

  READY-TO-WEAR-AGAIN.

  Hos oss hittar du höstens inspirerande mode! Vi har garanterat mellanhänder, men bara de tidigare ägarna. En extra guldkant i garderoben är att…

  Läs mer


  #myrornastil presenterar: Lina Andersson

  #myrornastil presenterar: Lina Andersson

  Lina Andersson driver inte bara reklambyrå och designar smycken, hon är också en riktig inspirationskälla när det kommer till mode! På sitt Instagramkonto…

  Läs mer