Tygkasse Upgrade by Myrorna.

Upgrade by Myrorna är just vad det heter: Vi tar finfina prylar, kläder eller textilier och gör om dem så de blir ännu vackrare, eller mer funktionella, eller helt enkelt en ny pryl! Just denna gången är det gardiner, tygbitar och andra textilier som skänkts till oss och som är svåra att sälja vidare i befintlig form, men de är alldeles för fina för att kasseras, så de får nytt liv i form av axelremmar, foder eller yttertyg i vår nya fina kollektion tygkassar som kommer i två storlekar.


Som vanligt när du handlar hos Myrorna
 bidrar du till en bättre miljö och ett mer medmänskligt samhälle. Häng med så berättar vi mer om hur vi producerat våra nya tygkassar!

100% hållbara och väldigt användbara!

Tygkassarna sys i en syateljé i Gävle av Nedal Amis och hans team. Nedal har jobbat som skräddare i över 16 år och innan han kom till Sverige var han chef för på en sömnadsfabrik i Syrien med 150 anställda. I en 2000 kvadratmeter stor fabrik skapades kläder och material till bland annat sjukhus och skolor. När han kom till Sverige för 6 år sedan fick han kontakt med Pia Lundström, en social entreprenör från Gävle som är initiativtagare till att skapa arbetstillfällen inom sömnad för nyanlända.

Nedal ser ljust på framtiden och ser fram emot att expandera sin verksamhet. Förutom att tillverka tygkassar för Myrorna har han och hans anställda skräddare även uppdrag från andra svenska företag inom design och inredning.

Han lyfter fram hur viktigt det är att skapa arbetstillfällen, värna om hantverkskunnandet och att prioritera lokala företag. På det sättet kan beställare och leverantörer ha starkare relationer, bättre kontakt och leveranstiderna kan kortas ner avsevärt. Resultatet av Nedal och hans kollegors arbete med våra återvunna tyger är handgjorda och robusta tygkassar, sydda med precision och hantverkskunskap, gjorda för att att användas om och om igen. Kassarna kommer i olika design- och mönsterkombinationer och i två olika storlekar. Den ena med justerbar axelrem som är 50×40 cm. Den andra, utformad som en bärkasse, är 30×40 cm. Priset är 149 kr och du hittar dem antingen i vår webbshop eller i våra butiker på Adolf Fredriks kyrkogata, Odenplan, Hornsgatan, Ropsten, Järntorget i Göteborg samt i vår butik i Helsingborg.

Genom att du köper en av våra tygkassar bidrar du till ett hållbart och medmänskligt samhälle. Allt överskott går till att hjälpa människor som lever i utsatthet.