Styla dina jeans med ett skärp

Ett skärp, bälte eller livrem – kärt barn har många namn! På Myrorna hittar du mängder av olika skärp som passar alla storlekar och smaker. Passa på att fynda den perfekta accessoaren till dina jeans, från 15 kr! Här är dessutom en lista på fem saker du kanske inte visste om denna klassiska accessoar:

  • Människan har använt bälten sedan urminnes tider för att hålla kläder på rätt plats eller för att bära verktyg och vapen. Eller helt enkelt för att det är snyggt!
  • Arkeologiska fynd visar hur skärpen ofta haft religiösa betydelser eller symboliserat rikedom och makt. I det Romerska riket var det exempelvis bara slavar som bar bältlösa tunikor.
  • Först under renässansen började skärpen tillverkas med spännen.
  • Långbyxor började inte populariseras förrän under slutet av 1700-talet och bars till en början oftast upp med hängslen. Därför var det inte förrän efter 1920-talet som byxor och jeans fick bälteshällor.
  • Världens dyraste skärp var ett samarbete mellan lyxingenjören Roland Iten och sportbilsföretaget Bugatti. Det diamantprydda spännet medförde en prislapp på ungefär 4,4 miljoner – och då ingick inte ens själva bältet! Bättre att fynda på Myrorna då tänker vi…

Källor här och här.

Extratips! Vem har sagt att ett skärp måste vara just ett skärp? Knyt en schal runt midjan istället för en ännu personligare look (de kostar också från 15 kr på Myrorna)!

 

 

Relaterat

Ta hand om dina jeans så de räcker länge

Ta hand om dina jeans så de räcker länge

När ett par jeans kostar 70 badkar med dricksvatten att tillverka är det viktigt att man tar hand om dem väl så att…

Läs mer


Spara vatten. Köp använda jeans.

Spara vatten. Köp använda jeans.

Visste du att en nyproduktion av ett par jeans kräver 11 000 liter vatten? Med den mängden vatten kan du fylla 70 badkar,…

Läs mer


90-talet är tillbaka! Såhär fixar du jeansen!

90-talet är tillbaka! Såhär fixar du jeansen!

Är du också så trött på tajta jeans och längtar efter jeans med revor, fransiga kanter och hål som andas glamrock? Och dessutom…

Läs mer