Pimpa porslinet med Gustav Broström!

Kreatören och proffspysslaren Gustav Broström, med Instagramkontot @gustavsrum, har tagit fram en massa inspiration för vårpyssel i samarbete med oss på Myrorna. Den här gången visar han hur du lätt kan skapa en personlig och fin dukning genom att måla tallrikar med porslinsfärg!

Secondhand-affärer och loppisar har massor av porslin men det kanske inte alltid finns precis det man är ute efter. Ibland behöver man ta saken i egna händer och sätta sin egen touch på det. I hobbyaffärer kan du köpa pennor för glas och porslin som hjälper dig att förvandla det alldagliga till det magiska.

Så gör du!

Rengör glaset eller porslinet ordentligt och försök sedan att inte ta på de ställen där du ska måla. Undvik att måla på ställen som utsätts för bestick eller frekvent användning, t.ex. mitt i tallriken eller på koppens handtag. När du skapat ditt mästerverk ska det torka i några timmar och sedan härdas i vanlig ugn. Efter härdning är det klart för användning.

Jag har inspirerats av spanskt traditionellt måleri, klassisk kurbits och holländska kakelplattor till mina påsktallrikar. Det viktigaste man bör tänka på när man målar är att sänka ribban och ha kul. Det behöver absolut inte bli perfekt!
Välkommen in i våra butiker för att hitta tallrikar att skapa egna alster på! Se också till att följa Gustav på hans inspirerande Instagramkonto @gustavsrum.

#myrornastil

  Relaterat

  Pynta påskriset med Gustav Broström!

  Pynta påskriset med Gustav Broström!

  Under våren kommer Gustav Broström inspirera med enkla påskpyssel, tips och trix i samarbete med oss. Denna gång visar han hur du skapar…

  Läs mer


  Så gör du: måla möbler i samma färg som väggen

  Så gör du: måla möbler i samma färg som väggen

  Måla in möbler i samma färg som väggen för ett enkelt och vilsamt sobert uttryck. För dig som vågar ger det även plats…

  Läs mer


  Gör dina egna ljus av ljusstumpar!

  Gör dina egna ljus av ljusstumpar!

  I mörkare tider är det härligt att ljusa upp tillvaron med tända ljus, men vad gör man med alla ljusstumpar som blir över?…

  Läs mer