#myrornastil presenterar: Emelie Norberg

Emelie Norberg är den modeintresserade inspiratören som vill få fler att konsumera på ett hållbart och medvetet sätt. På hennes Instagramkonto @emeliienorberg delar hon med sig av snygga second hand-outfits, klädvård, lagningar, remakes och DIY. Hon handlar ofta hos oss på Myrorna och eftersom hon ofta taggar sina bilder med #myrornastil blev vi nyfikna och ville lära känna henne lite bättre!

Hej Emelie, vem är du?

– Jag är 34 år och bor i Stockholm. Jag är uppväxt i Piteå/Luleå men flyttade till Stockholm för sju år sedan. Jag är grundaren av Lyxloppis (ett community på Facebook med över 170 000 följare) och har en treårig utbildning inom mode och design.

– 2019 anordnade jag Stockholms största klädbytardag för kvalitetsmode. På eventet återbrukade vi totalt 4 000 plagg och över 500 plagg skänktes till välgörenhet. En total koldioxidbesparing på hela 62 000 kilo!Hur skulle du beskriva din stil?

– Mina stilar menar ni! Exakt så känner jag mig. Jag bär kläder efter hur jag känner mig för dagen. Allt från proper, business, färgglatt och lekfullt. Kläder ska vara kul!

Hur är din relation till second hand?

– För mig är second hand en självklarhet och något som jag vill inspirera fler till. Jag köper alla mina kläder (förutom underkläder) second hand. Även min lägenhet är inredd i möbler och heminredning som jag har hittat second hand. Allt finns på andrahandsmarknaden så jag förstår inte varför man ens ska behöva köpa något nyproducerat? Jag anser att second hand är gott för både plånbok och miljö!

Berätta om det du köpt hos oss!

– Jag gjorde tre stylingar med kläder från er. Här bär jag en ärtgrön klänning som jag köpte från er nyöppnade butik på Mäster Samuelsgatan. Väskan har jag pärlat själv och klätt med ett tyg från ett kuddfodral köpt hos Myrorna.– På andra bilden bär jag ett par byxor i hot pink som jag gjorde en remake på och sydde dit volanger i bensluten. Volangerna kommer från en IKEA-gardin som jag hittade hos er. Både byxorna och gardinen är köpt i er butik på Fleminggatan i Stockholm.– På sista bilden bär jag en av de finaste skatterna som jag någonsin har hittat second hand. Min rosa hellånga mockakappa. Även den fyndade jag på Myrorna på Fleminggatan i Stockholm.Följ och låt dig inspireras av @emeliienorberg på Instagram! Tagga gärna dina egna stiltips och second hand-fynd med #myrornastil för chansen att bli nästa månads stilikon.

Följ även vårt konto @myrorna på Instagram. Vi ses!

#myrornastil

  Relaterat

  #myrornastil presenterar: Catarina Skoglund 

  #myrornastil presenterar: Catarina Skoglund 

  Catarina Skoglund är fotograf och stylist. Hon inspirerar många tusentals människor med sin konstnärliga blick på tillvaron, genom Instagramkontot @annacate. Hennes flöde genomsyras…

  Läs mer


  #myrornastil presenterar: Ida Magntorn

  #myrornastil presenterar: Ida Magntorn

  Hållbar inredning i fokus! I månadens #myrornastil träffar vi fotografen och författaren bakom boken ”Ett hem med omtanke”, Ida Magntorn. I flödet på…

  Läs mer


  #myrornastil presenterar: Sara Cronie

  #myrornastil presenterar: Sara Cronie

  Kreativa Sara Cronie är modedesignern som helst klär sig i vintage, och som har ett estetiskt öga utöver det vanliga. I flödet på…

  Läs mer