#myrornastil presenterar: Emelie Norberg

Emelie Norberg är den modeintresserade inspiratören som vill få fler att konsumera på ett hållbart och medvetet sätt. På hennes Instagramkonto @emeliienorberg delar hon med sig av snygga second hand-outfits, klädvård, lagningar, remakes och DIY. Hon handlar ofta hos oss på Myrorna och eftersom hon ofta taggar sina bilder med #myrornastil blev vi nyfikna och ville lära känna henne lite bättre!

Hej Emelie, vem är du?

– Jag är 34 år och bor i Stockholm. Jag är uppväxt i Piteå/Luleå men flyttade till Stockholm för sju år sedan. Jag är grundaren av Lyxloppis (ett community på Facebook med över 170 000 följare) och har en treårig utbildning inom mode och design.

– 2019 anordnade jag Stockholms största klädbytardag för kvalitetsmode. På eventet återbrukade vi totalt 4 000 plagg och över 500 plagg skänktes till välgörenhet. En total koldioxidbesparing på hela 62 000 kilo!Hur skulle du beskriva din stil?

– Mina stilar menar ni! Exakt så känner jag mig. Jag bär kläder efter hur jag känner mig för dagen. Allt från proper, business, färgglatt och lekfullt. Kläder ska vara kul!

Hur är din relation till second hand?

– För mig är second hand en självklarhet och något som jag vill inspirera fler till. Jag köper alla mina kläder (förutom underkläder) second hand. Även min lägenhet är inredd i möbler och heminredning som jag har hittat second hand. Allt finns på andrahandsmarknaden så jag förstår inte varför man ens ska behöva köpa något nyproducerat? Jag anser att second hand är gott för både plånbok och miljö!

Berätta om det du köpt hos oss!

– Jag gjorde tre stylingar med kläder från er. Här bär jag en ärtgrön klänning som jag köpte från er nyöppnade butik på Mäster Samuelsgatan. Väskan har jag pärlat själv och klätt med ett tyg från ett kuddfodral köpt hos Myrorna.– På andra bilden bär jag ett par byxor i hot pink som jag gjorde en remake på och sydde dit volanger i bensluten. Volangerna kommer från en IKEA-gardin som jag hittade hos er. Både byxorna och gardinen är köpt i er butik på Fleminggatan i Stockholm.– På sista bilden bär jag en av de finaste skatterna som jag någonsin har hittat second hand. Min rosa hellånga mockakappa. Även den fyndade jag på Myrorna på Fleminggatan i Stockholm.Följ och låt dig inspireras av @emeliienorberg på Instagram! Tagga gärna dina egna stiltips och second hand-fynd med #myrornastil för chansen att bli nästa månads stilikon.

Följ även vårt konto @myrorna på Instagram. Vi ses!

#myrornastil

  Relaterat

  Följ @myrorna på Instagram!

  Följ @myrorna på Instagram!

  Häng med oss in i vår värld på Instagram för din dagliga dos av inspiration, peppiga tips, roliga samarbeten och massor av annat…

  Läs mer


  #myrornastil presenterar: Hannah Persson

  #myrornastil presenterar: Hannah Persson

  ”Vi måste tänka mer smart och hållbart när vi konsumerar – byt, hyr eller köp second hand istället för nytt. Smartare, snällare och…

  Läs mer


  Fyndsommaren – så gör du för att fynda bäst i sommar!

  Fyndsommaren – så gör du för att fynda bäst i sommar!

  När sommaren kommer och ledigheterna börjar så börjar fyndsommaren! Tidningar och sociala medier fylls av rapporter av bästa second hand-fynden, loppiskartor och tips.…

  Läs mer