Duka second hand! Fem tips inför julens alla festdukningar

Dagarna kring jul och nyår måste vara den tiden på året som spenderas längst runt olika bord. En påkostad och genomtänkt dukning kommer därför garanterat att uppskattas! Med hjälp av second hand-prylar behöver en lyxig känsla däremot inte bli en dyr historia, börja med att rota i köksskåpen hemma och komplettera med grejer ifrån oss. I den här artikeln har vi samlat  våra fem bästa tips på personliga och stilfulla dekorationer att hålla utkik efter i våra butiker:

1. Bordsprydnader.

På Myrorna hittar du mängder av olika prydnader att dekorera bordet med. Skapa små stilleben av vaser, ljusstakar och prydnadsgrejer. I den här dukningen har vi valt ett tema med glas och silver, men du kan ju lika gärna kombinera exempelvis mässing med grönt glas (eller något helt annat)!

2. Bestickunderlägg.

Ett underskattat och kanske inte så välkänt dukningstillbehör är bestickunderläggen. Perfekt när man inte vill smutsa ner duken med sina använda bestick mellan julbordsvarven.

3. Glas i olika former.

När du handlar second hand är det inte alltid det finns kompletta uppsättningar av allt glas och porslin, men det gör ju faktiskt ingenting alls! Tvärtom kan det bli riktigt snyggt att kombinera glas av olika typer och storlekar!

4. Alternativ servettring.

För att hålla ihop servetten har vi här knutit ett grönt sidenband några varv och avslutat med en rosett i spets. Leta efter liknande på våra textilavdelningar!

5. Glastallrikar.

Vårt sista tips är att blanda ditt vanliga porslin med glastallrikar antingen över eller under för en extra lyxig känsla.

Lycka till med julfestförberedelserna nu! Glöm inte att tagga dina dukningskreationer med #myrornastil i sociala medier så hjälps vi åt att inspirera varandra!

Relaterat

Party like it´s Christmas – så stylar du din outfit med second hand.

Party like it´s Christmas – så stylar du din outfit med second hand.

Juleljusen glimma och julborden står dukade i alla restauranger. Vi avslutar året och tackar varandra. Nu är julfesternas tid. I år kommer alltfler…

Läs mer


Fixa festpiffat plagg på nolltid och till minibudget!

Fixa festpiffat plagg på nolltid och till minibudget!

Även om det i dessa tider blir en fest i mindre skala så hindrar det väl inte att klä upp sig! Och du…

Läs mer


Hållbart mode för vinterns alla fester!

Hållbart mode för vinterns alla fester!

Oavsett om det gäller släktmiddag, nyårsfest eller kompishäng med kalasstämning så kräver alla sin outfit för den rätta festkänslan. Passa på att förbereda…

Läs mer