Denim, denim, överallt denim! (Och vi håller oss till hållbart, eller hur?)

Jeansmodet tycks aldrig gå ur tiden, men i år är denimtrenden starkare än någonsin. Jackor, byxor, skjortor, västar – allt ska vara i jeans just nu, och olika jeansplagg får gärna bäras tillsammans.

Samtidigt är produktionen av denim en av saker som kräver störst miljöuppoffringar inom textilindustrin. Lösningen för att tillmötesgå både modesug och klimatbehov? Handla din denim second hand i någon av våra butiker!

Visste du att det kan gå åt så mycket som 1,9 kilo kemikalier och 11 000 liter vatten för att producera ett par jeans? 11 000 liter vatten, det motsvarar för en genomsnittlig privatperson i Sverige 15 år (!) av daglig vattenkonsumtion. Med andra ord är det många liter vatten som flödar i våra garderober …

Ska man ändå ge denim en stjärna i kanten, så är det väl att materialet (förutom att vara riktigt snyggt) är riktigt slitstarkt. Ett par välvårdade jeans kan hålla år in och år ut – något som vi på Myrorna ständigt får bevis på i form av alla härliga denimplagg som lämnas in till oss.

Just nu har vi extra mycket fina jeanskläder i våra butiker och i shoppen online. Så vill du möta våren och sommaren både trendigt och hållbart, ”make your move” hos oss! Och har du själv denimplagg hemma som längtar efter nytt hem, får givetvis mer än gärna lämna in dem hos oss. Vi välkomnar allt som är helt och rent!

Hela det ekonomiska överskottet går till Frälsningsarméns sociala arbete i Sverige.

Tagga @myrorna