Second hand skapar lyxkänslan på Hotel Noble House

HKC Hotels ville tänka nytt och använda gammalt. De hörde av sig till Myrorna för att få hjälp med att samla inredning till nyrenoveringen av tre rum på hotellet. Inredare Lina Östlundh fick i uppdrag att i samarbete med Myrorna inreda tre nyrenoverade rum på Hotel Noble House i Malmö – helt hållbart. Allt i rummet utom sängarna är återbrukat eller har fått ny design, dessutom präglas de tre rummen tydligt av varsin 80-tals film.

– Att inreda med second hand ligger mig varmt om hjärtat. Man sporras att gå utanför sin bekvämlighetszon och utforma rummen efter de skatter man hittar. Dessutom måste vi ställa om från den rådande slit och släng-mentaliteten, menar Lina Östlundh, inredare på HKC Hotels.

Att skapa miljöer som kittlar fantasin ligger nära till hands för inredaren Lina Östlundh, som utöver jobbet som inredare och designer också har jobbat som scenograf. I de tre nya rummen har hon hämtat inspiration från 80-talsklassikerna Breakfast Club, Top Gun och Pretty in Pink. Uppmärksamma filmälskare lägger märke till elpianot och kan rocka loss som Tom Cruise i den klassiska scenen i Top Gun. Sömnadsfrälsta Andie i Pretty in Pink har inspirerat ett av rummen, lampskärmarna är till exempel gjorda av återanvänt kjoltyg. Kvarsittningsmiljön där Breakfast Club utspelar sig har präglat inredningen i det tredje rummet. Och allt är second hand.

– Att kroka arm med Myrorna i den här satsningen kändes helt självklart. Vi har hållbara val som första prioritet i allt vi gör, och sedan i höstas har vi ett populärt samarbete med Myrorna i vår Lånegarderob på Hotel Kung Carl i Stockholm. Myrorna är en av Sveriges största second hand-kedjor och det betyder att möjligheterna att hitta unika möbler och detaljer är nästintill oändliga, säger Lina Östlundh.

På Myrorna välkomnar man samarbetet, och man ser gärna att fler aktörer tar efter.

– HKC Hotels arbetssätt visar att det är fullt möjligt att inreda helt med second hand även i större skala. Vi jobbar varje dag med att samla in och tillhandahålla sådant som förtjänar ett längre liv, och med de här tre rummen visar HKC Hotels inte bara att det går – utan också hur unikt och vackert det blir, säger Åsa Blomberg, Marknads- och kommunikationschef på Myrorna.

De tre nya rummen står nu redo att ta emot sina första gäster.

Fotograf: Jan Malmström/HKC hotels
Källa: HKC Hotels

Relaterat

Månadens butik: Ett renare uttryck i Skärholmen centrum

Månadens butik: Ett renare uttryck i Skärholmen centrum

Varje månad uppmärksammar vi någon av våra butiker som bjuder på någonting extra. I december ligger fokus på Skärholmen i Stockholm. Mitt i…

Läs mer


Svårt att välja? Ta 4 betala för 3!

Svårt att välja? Ta 4 betala för 3!

Vill du komplettera Rörstrands Ostindia servis, hitta något blommigt porslin att bjuda in till sommarfest på eller har du kanske börjat vurma för…

Läs mer


En skön soffa är något som kramar om dig som en passionerad kärlek

En skön soffa är något som kramar om dig som en passionerad kärlek

Vi inredde Parhams Ateljé. Något av det han ansåg vara viktigt var att där skulle finnas en soffa. Nu hade han redan en…

Läs mer