Duka second hand! Fem tips inför julens alla festdukningar

Dagarna kring jul och nyår måste vara den tiden på året som spenderas längst runt olika bord. En påkostad och genomtänkt dukning kommer därför garanterat att uppskattas! Med hjälp av second hand-prylar behöver en lyxig känsla däremot inte bli en dyr historia, börja med att rota i köksskåpen hemma och komplettera med grejer ifrån oss. I den här artikeln har vi samlat  våra fem bästa tips på personliga och stilfulla dekorationer att hålla utkik efter i våra butiker:

1. Bordsprydnader.

På Myrorna hittar du mängder av olika prydnader att dekorera bordet med. Skapa små stilleben av vaser, ljusstakar och prydnadsgrejer. I den här dukningen har vi valt ett tema med glas och silver, men du kan ju lika gärna kombinera exempelvis mässing med grönt glas (eller något helt annat)!

2. Bestickunderlägg.

Ett underskattat och kanske inte så välkänt dukningstillbehör är bestickunderläggen. Perfekt när man inte vill smutsa ner duken med sina använda bestick mellan julbordsvarven.

3. Glas i olika former.

När du handlar second hand är det inte alltid det finns kompletta uppsättningar av allt glas och porslin, men det gör ju faktiskt ingenting alls! Tvärtom kan det bli riktigt snyggt att kombinera glas av olika typer och storlekar!

4. Alternativ servettring.

För att hålla ihop servetten har vi här knutit ett grönt sidenband några varv och avslutat med en rosett i spets. Leta efter liknande på våra textilavdelningar!

5. Glastallrikar.

Vårt sista tips är att blanda ditt vanliga porslin med glastallrikar antingen över eller under för en extra lyxig känsla.

Lycka till med julfestförberedelserna nu! Glöm inte att tagga dina dukningskreationer med #myrornastil i sociala medier så hjälps vi åt att inspirera varandra!

Relaterat

Ingen fara! Vi har samlat 25 julklappstips att inspireras av

Nu börjar det bli hög tid att planera årets julklappsinköp! Bäst för både miljö och människa är förstås att handla dina klappar second…

Läs mer


Klappat och klart för julklappsspelet – Spelregler

I våra butiker kan du köpa Den hemliga julklappen. Det är en färdiginslagen julklapp till ett fast värde på 50 kr. Innehållet är…

Läs mer


Julklappar till barnen från 10 kr!

Funderar du på vad familjens yngsta medlemmar ska få i julklapp? Just nu är våra butiker fyllda av skojiga leksaker till barn som…

Läs mer