Myrornas påsar har alltid miljön i fokus

Naturvårdsverket har fått i uppdrag att bevaka så att förbrukningen av plastbärkassar minskar i Sverige. Förbrukningen av påsar av plast ska inte överstiga 90 kassar per person och år senast den 31 december 2019. För oss har det alltid varit naturligt att våra kassar och påsar ska vara så bra som möjligt för miljön. Det bästa för miljön är ju att inte använda en påse överhuvudtaget. Men det är ju inte alltid så praktiskt så därför har vi en rad olika alternativ för dig som kund.

Våra tygkassar sys av återanvända tyger i olika sociala projekt. På det sättet bidrar du till att hjälpa andra samtidigt som du inte belastar miljön med att använda nya resurser för att bära hem dina varor. Tar du sedan med dig tygkassen varje gång du handlar så är den negativa påverkan på miljön minimal!

Papperskassar

Vill du inte köpa en tygkasse så har vi alltid papperskassar att erbjuda i två olika storlekar. De är kraftiga och även de praktiska och fina att använda till andra saker när du burit hem dina fynd från vår butik. Sedan har vi plastpåsar i tre olika storlekar. Våra plastpåsar är de idag så miljövänliga som tekniken tillåter och vi tittar ständigt på utvecklingen av tekniken.

Plastpåsar

Våra påsar består av 70% återvunnen plast som redan varit ute på marknaden, och 30% plast som kommer från spillmaterial från fabrik (T.ex. spill från stansade handtag från tillverkning av andra påsar). Det bidrar till bättre resursanvändning av plast i samhället i stort.

Det går i dagsläget inte att göra plastpåsar som är av 100 % plast som varit ute på marknaden. Men vi hoppas att tekniken utvecklas i framtiden så att det blir möjligt!

 

Relaterat

Månadens butik: Tusen guldkorn i veckan i vår webbshop!

Månadens butik: Tusen guldkorn i veckan i vår webbshop!

Varje månad uppmärksammar vi någon av våra butiker som bjuder på någonting extra. I december ligger fokus på vår webbshop. I vår webbshop…

Läs mer


Hållbart mode för vinterns alla fester!

Hållbart mode för vinterns alla fester!

Handla dina outfits för vinterns alla fester och glittra till vardagen! Hos oss på Myrorna hittar du unika, plånboksvänliga och klimatsmarta plagg att…

Läs mer


Johanna Tjäders favoriter i vår webbshop!

Johanna Tjäders favoriter i vår webbshop!

Johanna Tjäder, mer känd som inspiratören och second hand-fantasten @johantatantatant på Instagram, har valt ut sina personliga favoriter i vår webbshop! Allt finns…

Läs mer