Tack för att du lämnar in till oss på Myrorna!

Helt, rent och användbart. Svårare än så är det inte att lämna in till oss på Myrorna. År 2021 tog vi emot 10 000 ton kläder, textil och inredning.

– Man ska ge saker som man själv skulle kunna tänka sig att köpa. Det behöver inte vara dyra saker. Men helt, rent och i ett sådant skick att någon skulle kunna tänka sig att betala för det, säger Åsa Blomberg, marknads- och kommunikationschef hos oss på Myrorna.

Det är tyvärr inte helt ovanligt att vi får in både trasiga och smutsiga kläder i våra insamlingsboxar. Vi ser därför helst att man lämnar in sina saker direkt i våra butiker, hos någon av klädkedjorna vi samarbetar med eller på bemannade återvinningscentraler.Vad kan du lämna in – och inte?

Exempel på saker som du kan lämna in till oss på Myrorna:

Hela och rena kläder, möbler, tavlor, leksaker, böcker, glas, porslin, husgeråd, elartiklar och sport- och fritidsartiklar. Läs mer om hur du kan göra för att lämna in till oss här.

Exempel på saker som vi inte tar emot:

Uppslagsverk, vhs-filmer, tjock-tv, videoapparater, lysrör och glödlampor, pälsar från utrotningshotade djur, pianon, sänggavlar, vävstolar, farligt avfall, flytvästar, bilbarnstolar, plastleksaker som är äldre än tio år, vitvaror, byggmaterial, däck/fälgar och knivar/vapen.

Så här sorterades sakerna:

Kläder och andra textilier: 8,4 procent till egna butiker, 81,6 procent till export, 10 procent till energiåtervinning, 0 procent till deponi.

Inredning: 36,5 procent till egna butiker, 8,5 procent till export, 45 procent till material- och energiåtervinning, 10 procent till deponi.

Myrornas överskott går till Frälsningsarméns sociala arbete, ungefär 30 miljoner kronor per år. Läs mer här.

Tagga @myrorna

Relaterat

Följ med bakom kulisserna hos oss på Myrorna!

Följ med bakom kulisserna hos oss på Myrorna!

Välkommen att handla second hand och lämna in det du inte längre använder i någon av våra butiker. Hitta din närmaste här. Tack…

Läs mer


Hjälp oss att fylla på!

Hjälp oss att fylla på!

Just nu behöver vi mer heminredning och bruksföremål att sälja i våra butiker. För du vet väl att hela vårt sortiment består av…

Läs mer


10 ton kläder dagligen – så fungerar sorteringen.

10 ton kläder dagligen – så fungerar sorteringen.

Det sägs att vi är på väg mot en återbruksrevolution. Begagnathandeln ökar – något som märks hos oss. Varje dag landar 10 ton…

Läs mer